Drie tips voor de ideale collecte app
Henrik • September 20, 2021
Drie tips voor digitaal collecteren via een collecte app.
- Tip één: Gemak is alles
Vroeger moest je je overschrijving via de post naar de bank sturen. Na een week of twee kreeg je dan op je afschrift te zien of het gelukt was. Dat was de manier waarop we gewend waren onze financiële zaken te regelen. Die standaard is veranderd. Tegenwoordig is gemak essentieel. Als we niet snel kunnen betalen haken we af. Daarom moet je bij het gebruik van een app op het gebruiksgemak en de kwaliteit. Een slechte app waarin mensen veel handelingen moeten verichten zorgt ervoor dat ze afhaken. Bij Donkey Mobile maken ze een collecte app die gebruiksgemak heel hoog in het vaandel heeft staan. - Tip twee: Combineer functies
Het is niet verstandig om gebruikers een app te laten downloaden alleen voor het collecteren. Dan kun je ze bijvoorbeeld geen bericht sturen. Terwijl dat juist de kracht van mobiel is. Dat je als kerk echt in de broekzak van de kerkganger zit. Daarom kun je het collecteren combineren met communiceren, organiseren en bijvoorbeeld een smoelenboek. Bekijk de collecte dus als integraal onderdeel van meer behoeftes die je als kerk op mobiel hebt.
- Tip drie: zorg dat gebruikers ook terugkerend kunnen geven
De mogelijkheid om eenmalig te geven kennen veel kerkgangers.Maar als je een terugkerende gift in kan laten stellen ontvang je maandelijks dat geld. Dat is ook enorm handig voor bijvoorbeeld de Actie Kerkbalans of de vaste vrijwillige bijdrage of de tienden. Zo kunnen gebruikers van een collecte app niet alleen eenmalig geven, maar ook terugkerend.

Communicatie is de levensader van elke organisatie, en kerken vormen hierop geen uitzondering. Van het doorgeven van aankomende evenementen, het delen van inspirerende berichten tot het betrekken van de gemeenschap bij kerkelijke activiteiten; effectieve communicatie speelt een cruciale rol bij het bouwen van een levendige en betrokken kerkelijke gemeenschap. Echter, met de snel evoluerende technologie en veranderende verwachtingen van de kerkleden, kan het uitdagend zijn om een solide communicatieplan op te stellen dat aansluit bij de behoeften van de moderne tijd. Het communicatieplan van Donkey Mobile onderscheidt zich door zijn specifieke focus op de unieke behoeften en uitdagingen van kerken in de digitale wereld. Het gaat verder dan de algemene communicatiestrategieën en biedt concrete stappen om een betere band met je leden op te bouwen en ze actief betrokken te houden bij de gemeenschap omdat ze weten welke communicatiemiddel tegenwoordig gebruikt worden. Het plan behandelt onder andere hoe je het gebruik van sociale media kunt optimaliseren, effectief nieuwsbrieven kunt verzenden en hoe je je kerkgemeenschap kunt betrekken bij de communicatieprocessen. Dit alles met het doel om zowel de interne als externe communicatie te verbeteren en je kerk dichter bij je gemeenschap te brengen. Wat me vooral aanspreekt aan dit communicatieplan is dat het rekening houdt met de dynamische aard van de kerkelijke gemeenschap. Het gaat er niet alleen om wat je zegt, maar ook hoe, wanneer en via welk medium je het zegt. Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van de communicatie binnen je kerk? Ik raad je aan het Communicatieplan voor Kerken van Donkey Mobile eens te bekijken. Het biedt inzichten die kunnen helpen bij het vormen van een effectieve communicatiestrategie voor je kerk. Onthoud, goede communicatie is niet alleen nuttig voor de huidige leden van je kerk, maar ook voor toekomstige leden. Het creëert een open, uitnodigende omgeving waarin mensen zich welkom en gewaardeerd voelen. Dat is waar kerk-zijn echt om draait, toch?